Satosankarit

Puolukan vastaanotto päättyy 15.9.2022


Oulun 4H-yhdistys pyörittää Ylikiimingin kaupunginosassa Satosankarit-marja-asemaa. Ostamme perkaamatonta puolukkaa. Marja-asema on auki maanantaisin  ja torstaisin klo 16-18  ja se sijaitsee osoitteessa Suosaarentie 1. 

Puolukan ostohinta on päivähinta, saamme tiedon Kiantamalta (Puolukan ostaja) aina ennen oston alettua. Tällä hetkellä ostohinta 0,80 €/kg

Satosankarit on Suomen 4H-liiton metsämarjojen ostoon ja välitykseen sekä nuorten työllistämiseen liittyvää toimintaa. Satosankarit-brändin alla toimii tänä vuonna 40 4H-yhdistysten ylläpitämää marja-asemaa ympäri Suomea. Marja-asemille työllistyy paikallisia nuoria.

Voimme perustaa myös metsämarjojen keruurinkejä muualle Oulun alueelle, johon on mahdollista tulla mukaan ja sen kautta myydä keräämänsä marjat Satosankarit-marja-asemalle. Keräämään voi siis lähteä yksin tai porukassa – siihen kannustamme kaikkia alueemme nuoria!

Paikalliset 4H-yhdistykset toimivat marja-asemaa pyörittävien nuorten työnantajina sekä järjestävät perehdytystä ja neuvontaa uusille metsämarjojen kerääjille. 4H-järjestö on pyörittänyt metsämarjojen osto- ja välitystoimintaa jo useiden vuosien ajan ja kesästä 2020 eteenpäin se on keskittynyt Satosankarit-toiminnan alle. Viime vuonna Ylikiimingin pisteessä otettiin vastaan 4800 kiloa puolukoita.

Lisätietoja Satosankarit-marja-asemastamme:

Miia Konttinen

miia.konttinen@4h.fi

0400809938