Kihokki

Pyöreälehtikihokki (Drosera rotundifolia) on pienikokoinen lihansyöjäkasvi, joka kasvaa kosteilla paikoilla, erityisesti soilla. Kihokkia otetaan vastaan yleensä heinä-elokuussa. Poimintaan tarvitaan maanomistajan lupa.

Poimijahinta on alkaen 48€/kg. Huom. Verotonta tuloa!

Kihokkia vastaanotetaan syksyllä niin kauan kuin tuote on hyvälaatuista.
Eli jos poimittaessa kukkavana napsahtaa poikki ja lehtiruusuke jää maahan, se tarkoittaa sitä, että kukinta ohi ja poiminta jatkuu siltä paikalta seuraavana vuonna.

Asiakkailta on tullut huomautuksia hyönteiskarkotteiden (sääskimyrkyt) pääsystä kihokkiin. 

Poiminnassa tulee erityisesti huomioida poiminta-astioiden puhtaus, elintarvikemuovikelpoisuus sekä käsien puhtaus. Poimijakoulutuksissa sekä vastaanottopaikoilla jaetaan em. elintarvikemuovipusseja sekä käsien puhdistusliinoja. Kädet on puhdistettava aina ennen poimintaa.  Sääskiä vastaan suojaudutaan mieluummin sääskihupulla ja pitkähihaisilla vaatteilla.

POIMINTA KESÄLLÄ 2020


Kihokin poiminta on monessa perheessä kaikkien yhteinen harrastus ja kesätienestin lähde!

Kannattaa tulla mukaan keräämään kihokkia ja luonnontuotteita, sillä poimijoille on tulossa erilaisia kilpailuja sekä arvontoja.

Luonnontuotteiden poimijan saama tulo on verotonta tuloa, mutta kihokin poimintaan täytyy pyytää lupa maanomistajalta. 

Mikäli sinulla on metsän- tai maanomistajana tarjota sopivaa paikkaa poimijoillemm olehan yhteydessä Miiaan: miia.konttinen@4h.fi puh.0400809938


Koulutukset on kesältä 2020 pidetty, mutta eipä hättää! Alla löytyy linkki, josta pääset kuuntelemaan tallenteen ja opiskelemaan omatoimisesti. Huomioithan, että laatu ratkaisee. Emme vastaanota asemillamme huonolaatuista ja väärin pakattua kihokkia!


Kihokki-infosta tehty tallenne 24.6.2020: https://youtu.be/6uoZLh0voiY