Kuusenkerkkä

Kuusenkerkkää emme osta kesällä 2023.


Lisätietoja:

Miia Konttinen miia.konttinen@4h.fi 0400809938

Lisätietoja kuusenkerkän luomusertifioinnista löydät täältä: https://www.metsakeskus.fi/fi/metsan-kaytto-ja-omistus/oikeudet-ja-velvollisuudet/metsien-sertifiointi-luomukeruualueiksi

Kuusenkerkät menevät teollisuuden käyttöön, joten hygieniaan täytyy kiinnittää erityistä huomioita. Kilpailuvalttimme muihin toimittajiin on laatu, joten on tärkeää, että jokainen poimija huolehtii, että toimitetut kerkät ovat laadukkaita!

  • Kuusenkerkästä maksetaan päivän hinta, kesällä 2022 6€/kg
  • Kuusenkerkkä saa olla pituudeltaan max.7cm
  • Kuusenkerkät pakataan puhtaisiin pakastuspusseihin 1-2kg

Jokaisen erän vastaanottokerralla täytetään keruupöytäkirja (liitteenä, voit myös tulostaa ja täyttää kotona valmiiksi). Pöytäkirjaan on erityisen tärkeää merkitä tilinumero ja keruupaikan tilan numero tai tarkka osoite. Poimijapalkkio maksetaan tilille.

Emme ota kuusenkerkkää vastaan esim. kaupan henkselikassissa tai ikea-kassissa (kyseiset pussit/kassit eivät ole elintarvikemuovia).

Kuusenkerkkä on poiminnan jälkeen helposti pilaantuva, joten huomioithan kylmäketjun esim. styrox-laatikolla ja kylmäkallejen avulla.

Kuusenkerkän keruussa noudatetaan yleisiä hygieniaohjeita ja vain terveenä voit poimia. Kerkkää poimitaan aina puhtaat kertakäyttöhanskat kädessä ja ilman hyttysmyrkkyjä. Kerkkiä ei poimita alle 2m korkuisista kuusikoista eikä sellaisista puista, jotka ovat viottuneet tai värivirheellisiä. Vastaanottopisteillä otetaan vastaan ainoastaan tasalaatuista ja tasaisen väristä kerkkää.

Kuusenkerkän keruuastia pitää olla puhdas ja elintarvikemuovia tai puhtaalla elintarvikemuovipussilla vuorattu astia. Eräsäkki on todettu hyväksi ja tarpeeksi isoksi.

Kuusenkerkkää ei voi kerätä esim. teiden lähettyviltä, eikä sellaisilta paikoilta, missä on teollisuutta tai muuta vastaavaa toimintaa.

Muista tarkistaa vastaanottopisteen aukiolo vielä keruupäiväsi aamusta, koska kuusenkerkkä toimitetaan aina tuoreena saman päivän aikana vastaanottopisteeseen.

Huom! Kuusenkerkän keruuseen pitää olla maanomistajan lupa!