Kuusenkerkkä

Kuusenkerkän poimintaan osallistui keväällä 2020 kaikkiaan 120 poimijaa! Yhteensä kuusenkerkkää saatiin melkein 1350kg!

Kiitos kaikille! Tästä on hyvä ensi keväänä jatkaa!

 

Kuusenkerkät menevät teollisuuteen, joten hygieniaan täytyy kiinnittää erityistä huomioita! Kilpailuvalttimme muihin toimittajiin on laatu, joten huolehtikaa jokainen, että toimittamanne erä on laadukasta!

  • Kuusenkerkästä maksetaan päivän hinta, 6€/kg
  • Kuusenkerkkä saa olla pituudeltaan max.7cm
  • Kuusenkerkät pakataan "LIHA PAKASTE PUSSEJA"-pusseihin n.1,5-2kg  (ilmat poistaen) ja muovisella nippusiteellä kiinnitettynä

Mikäli kyseisiä pusseja ei ole saatavilla, voit tuoda kuusenkerkät puhtaassa elintarvikkeiden säilöntään tarkoitetussa pakastepussissa ja saat vastaanottopisteellä pakata ohjeiden mukaisesti.

Jokaisen erän vastaanottokerralla täytetään keruupöytäkirja (liitteenä, voit myös tulostaa ja täyttää kotona valmiiksi) ja siihen on erityisen tärkeä merkitä tilinumero-poimijapalkkio maksetaan tilille noin 1-2viikon aikana vastaanotosta ja keruupaikan tilan numero tai tarkka osoite.

Kuusenkerkkää emme ota vastaan esim.kaupan henkselikassissa tai ikea-kassissa (kyseiset pussit/kassit eivät ole elintarvikemuovia).

Kuusenkerkkä on poiminnan jälkeen helposti pilaantuva, joten huomioithan kylmäketjun esim. styrox-laatikolla ja kylmäkallejen avulla.

Kuusenkerkän keruussa noudatetaan yleisiä hygieniaohjeita ja vain terveenä voit poimia. Aina puhtaat kertakäyttöhanskat kädessä ja ilman hyttysmyrkkyjä. Eikä kerkkiä poimita alle 2m korkuisista kuusikoista eikä sellaisista puista jotka ovat viottuneet tai värivirheellisiä. Vastaanottopisteillä otetaan vastaan ainoastaan tasalaatuista ja tasaisen väristä kerkkää.

Kuusenkerkän keruuastia pitää olla puhdas ja elintarvikemuovia tai puhtaalla elintarvikemuovipussilla vuorattu astia. Eräsäkki on todettu hyväksi ja tarpeeksi isoksi.

Kuusenkerkkää ei voi kerätä esim. teiden lähettyviltä, eikä sellaisilta paikoilta missä on teollisuutta tai muuta vastaavaa toimintaa.

Muista tarkistaa vastaanottopisteen aukiolo vielä keruupäiväsi aamusta, koska kuusenkerkkä toimitetaan aina tuoreena saman päivän aikana vastaanottopisteeseen.

Tallenne 6.5.2020 Kuusenkerkkä infosta: https://youtu.be/y3Kzyk2wyc0

Tallenne 26.5.2020 Kuinka Kuusenkerkkää kerätään? https://www.youtube.com/watch?v=vNlmi4UC_NA&t=12s

Huom! Kuusenkerkän keruuseen pitää olla maanomistajan lupa!

 

Kuusenkerkän keruuseen päästiin keväällä 2020 tavanomaista myöhemmin ja kuumuus ja kuivuus lyhensi keruuaikaa. Kuitenkin tavoitteisiin päästiin kokonaismäärässä.

Luomuna hyvälaatuista kuusenkerkkää vastaanotetaan edelleen!

 

Kuusenkerkkä kärsii myös kuivuudesta ja kuumuudesta, osassa paikoissa kerkkä kasvanut ja puutunut jo tai voi olla paikkoja joissa kerkkää ei näytä tulevan ollenkaan! Laadun takaamiseksi kuusenkerkän vastaanottoasemat menevät kiinni viikon 25 aikana Oulun seudulla ja eteläpuolella.