Kuusenkerkkä


Ostamme kuusenkerkkää taas keväällä 2022.

Teams-koulutus poimijoille pidetään taas keväällä, tässä tallenne:

https://www.youtube.com/watch?v=Cg5Unu8ZhE8

Koulutuksen järjestäjinä kanssamme metsäkeskus ja metsästä monituotebisnestä-hanke.

Lisätietoja:

Miia Konttinen miia.konttinen@4h.fi 0400809938

Sirkka Vahtola sirkka.vahtola@4h.fi 0400198031

Kuusenkerkät menevät teollisuuden käyttöön, joten hygieniaan täytyy kiinnittää erityistä huomioita. Kilpailuvalttimme muihin toimittajiin on laatu, joten on tärkeää, että jokainen poimija huolehtii, että toimitetut kerkät ovat laadukkaita!

  • Kuusenkerkästä maksetaan päivän hinta, kesällä 2021 6€/kg
  • Kuusenkerkkä saa olla pituudeltaan max.7cm
  • Kuusenkerkät pakataan eräsäkkiin 1-5kg

Mikäli kyseisiä pusseja ei ole saatavilla, kuusenkerkkiä voi tuoda puhtaassa elintarvikkeiden säilöntään tarkoitetussa pakastepussissa jolloin ne saa pakata vastaanottopisteellä ohjeiden mukaisesti.

Jokaisen erän vastaanottokerralla täytetään keruupöytäkirja (liitteenä, voit myös tulostaa ja täyttää kotona valmiiksi). Pöytäkirjaan on erityisen tärkeää merkitä tilinumero ja keruupaikan tilan numero tai tarkka osoite. Poimijapalkkio maksetaan tilille viikolla 24 (jos poiminta jatkuu vielä, niin viimeiset palkkiot maksetaan tilille viikkolla 25-26)

Emme ota kuusenkerkkää vastaan esim. kaupan henkselikassissa tai ikea-kassissa (kyseiset pussit/kassit eivät ole elintarvikemuovia).

Kuusenkerkkä on poiminnan jälkeen helposti pilaantuva, joten huomioithan kylmäketjun esim. styrox-laatikolla ja kylmäkallejen avulla.

Kuusenkerkän keruussa noudatetaan yleisiä hygieniaohjeita ja vain terveenä voit poimia. Kerkkää poimitaan aina puhtaat kertakäyttöhanskat kädessä ja ilman hyttysmyrkkyjä. Kerkkiä ei poimita alle 2m korkuisista kuusikoista eikä sellaisista puista, jotka ovat viottuneet tai värivirheellisiä. Vastaanottopisteillä otetaan vastaan ainoastaan tasalaatuista ja tasaisen väristä kerkkää.

Kuusenkerkän keruuastia pitää olla puhdas ja elintarvikemuovia tai puhtaalla elintarvikemuovipussilla vuorattu astia. Eräsäkki on todettu hyväksi ja tarpeeksi isoksi.

Kuusenkerkkää ei voi kerätä esim. teiden lähettyviltä, eikä sellaisilta paikoilta, missä on teollisuutta tai muuta vastaavaa toimintaa.

Muista tarkistaa vastaanottopisteen aukiolo vielä keruupäiväsi aamusta, koska kuusenkerkkä toimitetaan aina tuoreena saman päivän aikana vastaanottopisteeseen.

Käytäthän somettamisessa #kerkkäkesä21 ja osallistut tuotepalkintojen arvontaan!

Kevään 2020 tallenteet:

Tallenne 6.5.2020 Kuusenkerkkäinfosta: https://youtu.be/y3Kzyk2wyc0

Tallenne 26.5.2020 Kuinka Kuusenkerkkää kerätään? https://www.youtube.com/watch?v=vNlmi4UC_NA&t=12s

Huom! Kuusenkerkän keruuseen pitää olla maanomistajan lupa!