Kuivattu koivunlehti

Koivunlehdistä oli kovasti kyselyä, mutta tuojia ei niinkään paljoa. Selvitämme kesän 2023 tarvetta ja ilmoittelemme täällä lisää keväällä 2023.Kuivattua koivunlehteä ostetaan kesällä 2022

Koivunlehtien keräämiseen tarvitset maanomistajan luvan.

Kuivatusta koivunlehdestä maksetaan 20€/kg

Hyviä keruukohteita voivat olla koivujen hakkuualueet, pensoittuneet vanhat pellot, sähkölinjojen reunustat tai muut vesakoituneet alueet. Keräyspaikka ei voi olla esim. pölyävän tai isomman maantien tai pihatien vieressä tai muutoinkaan sellaisella alueella mistä et esim. muitakaan yrttejä, marjoja tai sieniä poimisi.

Nuorehkoista terveistä koivuista kerätyt koivunoksat sidotaan isoksi vastaksi-eli kerpuksi ja kuivatetaan kuten vastat. Kerput kuivatetaan auringolta suojassa, mutta kuivauspaikka pitää olla myös sopivasti tuulettuva. 

Kuivatuista kerpuista riivitään lehdet esim. puhtaisiin paperisäkkeihin ja toimitetaan sovitusti Ylikiimingin toimistolle. Sovi aina etukäteen tuonnista p.0400 809938/Miia


Huom! Isot pihakoivut voivat soveltua esim. latvasta. Useasti isot koivut kasvattavat paljon norkkoja-urpia ja niitä ei lehtien seassa saa olla.